Oi 'ΚΡΗΤΕΣ' του Ευριπίδη στη Νεκρόπολη της Αρχαίας Τανάγρας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και κυρίως για τον Άγιο Θωμά να οργανώνονται παραστάσεις με αρχαίες θεατρικές τραγωδίες που αναμφίβολα συμβάλουν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Τανάγρας, σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Οι παραστάσεις, η τραγωδία του Ευριπίδη οι "Κρήτες", σε σκηνοθεσία Βίβιαν Ιωάννου, και το χορόδραμα, "Η ζωή στην Αρχαία Τανάγρα", σε σκηνοθεσία Ελένης Οικονομίδου, θα ανέβουν στις 16 Σεπτέμβρη, στις 8.30μμ, από τις θεατρικές ομάδες, τέχνης & χορού "Ατραπός" και "Δήλια Δρώμενα", στο αρχαίο θέατρο της Τανάγρας.

Η ένωση της Πασιφάης με τον ταύρο και η γέννηση του Μινώταυρου, είναι ο μύθος που χρησιμοποίησε ο Ευριπίδης για να γράψει τους "Κρήτες", ένα έργο ανατομία της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από το οποίο ορίζει την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Η δράση αναπτύσσεται έξω από το παλάτι του βασιλιά Μίνωα, στην Κνωσό. Η κορυφαία σκηνή του έργου, η συνάντηση του Μίνωα με την Πασιφάη, διασώζεται σχεδόν ακέραιη.
Η Πασιφάη, παρουσιάζει τον εαυτό της, σαν θύμα της θεϊκής οργής εξαιτίας της ανυπακοής του Μίνωα, που είχε υποσχεθεί ότι θα θυσιάσει το λευκό ταύρο που του έστειλε ο Ποσειδώνας, ενώ αυτός τον κράτησε στα κοπάδια του.
Το έργο αντλεί την καταγωγή του από το Μινωικό μυθολογικό κύκλο, παλαιότερο του Θηβαϊκού.
Η παράσταση ερευνά την καταπίεση της ανθρώπινης επιθυμίας, το θέμα της αποδοχής του διαφορετικού, την καταγωγή και τα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και τη διαρκή παρέκκλιση της φύσης του ανθρώπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Adbox

@templatesyard